Terug naar overzicht

Lean-methodieken vanuit de opleiding geïntegreerd bij het leren op de werkplek

Zeven secundaire scholengroepen gaan via verschillende pilootprojecten de LEAN-methodieken toepassen om de afstemming tussen school en werk gerelateerd leren via stages, werkplek- en duaal leren te verbeteren.

 

Het project wordt wetenschappelijk ondersteund via Limburgse Hogescholen. Hogeschool PXL ontwikkelt werkpakketten voor de implementatie van LEAN-trainingsmodules en workshops, terwijl Hogeschool UCLL het project wetenschappelijk onderbouwt en de effectiviteit van LEAN methodieken in kaart gaat brengen.

 

De samenwerking met onder andere Lande Family en VKW Limburg versterkt het initiatief

De integratie van LEAN-methodieken in het onderwijs biedt aanzienlijke voordelen voor het werkveld. Zo krijgen we bij Lande Family medewerkers die bekend zijn met LEAN-principes, terwijl leerlingen die met deze principes gekend zijn aantrekkelijker worden voor de arbeidsmarkt. Dit Europese project faciliteert een waardevolle kruisbestuiving tussen Lande Family waar we LEAN toepassen en scholen.

 

Ook hebben we een samenwerking met TISM. Dit is een STEM-opleiding. STEM is een internationaal letterwoord dat staat voor een waaier aan technologische, technische, exact-wetenschappelijke en wiskundige opleidingen en beroepen. Bij TISM doorloop je een opleiding in techniek en algemene vakken.